06/09/2023

19 propostes passen a la votació popular dels pressupostos participatius per a 2024

Aquest divendres, 8 de setembre, comença la votació, que estarà oberta fins al dia 29

Dinou propostes passen a la fase final dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a 2024. És a dir, la votació popular, que començara el proper divendres, 8 de setembre, a les 9 del matí, i restarà oberta fins al dia 29, a les 2 de la tarda. Serà mitjançant la plataforma electrònica Decidim Calafell, però a més hi haurà punts presencials de suport per a les persones que no tinguin accés a Internet o dificultat per a moure’s en entorns digitals.

Aquest 5 de setembre, el Consell Ciutadà, el el principal òrgan de participació l’Ajuntament, ha validat definitivament les propostes que havien superat la fase de viabilitat tècnica, legal i econòmica, realitzada aquest estiu pels serveis municipals.

De les 24 propostes presentades per la ciutadania, quatre han quedat fora per no coplir els requisits de la convocatòria. De les 20 restants, dues eren coincidents i s’han fusionat en una. El resultat final són les 19 que passen a la votació.

Recordem que poden votar les persones majors de setze anys que estiguinj empadronades al municipi. El total sotmès a votació puja 500.000 euros, però cap de les propostes individuals pot superar esl 200.000 euros: d’aquesta forma es garanteix que, si més no, en surtin tres.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, explica: “La gran majoria de les propostes estan relacionades amb l’ecologia urbana. Això palesa l’interès i la preocupació que el medi ambient desperta en la ciutadania en diferents àmbits: des de la millora de parcs i espais verds a la gestió dels boscos i la creació de franges de protecció contra els incendis forestals”.

Votar també de forma presencial

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament posa diversos recursos a disposició de la ciutadania que no tingui connexió a Internet o no estigui avesada a fer servir plataformes electròniques de participació. Aquestes persones poden anar, de dilluns a divendres i de 10 a 13 hores, al centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol. Hi trobaran equip informàtic amb connexió i suport humà per votar i també per registrar-se, si és el cas.

També hi haurà carpes a diferents indrets on la ciutadania podrà acostar-s’hi a emetre el seu vot, mitjançant una tauleta electrònica que hi haurà disponible. Les carpes estaran als mercadals setmanals i a diversos barris i urbanitzacions. El calendari i horari es farà públic en breu.

La incorporació de les propostes que resultin guanyadores al pressupost municipal per a 2024 es farà, en principi, durant el mes d’octubre.

Més informació