28/04/2022

40 equips s’han inscrit per a participar en el torneig d’hoquei Joan Petit a Calafell

Gran festa esportiva i solidària contra el càncer infantil el proper 28 de maig al pavelló Joan Ortoll

40 equips s’han inscrit per a participar en la 22a edició de la festa-torneig d’hoquei Joan Petit, que se celebrarà a Calafell el proper 28 de maig. Tots són equips en què juguen nens i nenes de 3 a 6 anys. Aquesta activitat esportiva és un homenatge a tots els nens que lluiten o han lluitat contra el càncer, que organitza la fundació Amics Joan Petit Nens amb càncer. Enguany, la seu serà a Calafell.

L’objectiu d’aquest torneig, que es jugarà a les pistes del pavelló Joan Ortoll, és doble. D’una banda, divulgar i sensibilitzar el càncer infantil mitjançant l’hoquei. De l’altra, recaptar fons per a la investigació de la malaltia.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, recorda que “aquest 2022 la major part de grans esdeveniments esportius que organitzem al nostre municipi, de totes les disciplines esportives, són a benefici de la fundació. Els diners recollits amb les inscripcions es destinen als seus projectes, amb la qual cosa no tan sols fomentem la pràctica esportiva, sinó també la solidaritat”.

Els equips inscrits són els següents: CE Vendrell, CH Juneda, CP Riudoms, CH Ripollet, CP Caldes de Malavella, UE Horta, CH Mollerussa, CHPA Cadí, CP Montesquiu, CP Calafell A, CP Calafell B, CP Cubelles, CE Torrelavit, HC Sant Just A, HC Sant Just B, CP Blanes Atlètic, HC Sentmenat, CP Bell-lloc, CP Vilafranca, Reus Deportiu, CP Sant Ramon, CP Monjos, CH Vila-seca, PHC Sant Cugat, CE Lleida Llista Blava, CH Corbera, CH Narvacles, CH Mataró, CP Voltregà, Alcañiz Club Patín, Jesús Maria i Josep, HC Montbui, Club Vilassar Hoquei, HC Palau Plegamans, CE Noia Freixenet, CEH Olímpic de Reus, CP Malgrat, Ribes CP, CH Caldes i CP Vilanova.

Es calcula que seran prop de 400 infans els participants, acompanyats de les seves famílies. El torneig és també una gran festa en què es fan altres activitats. Tal com recorda el president d’Amics Joan Petit, Joan Torné, “la lluita contra el càncer infantil podem fer-la també amb alegria i festivament".

Torné recorda que, a data d’avui, “la supervivència dels nens que pateixen càncer és del 80%, una xifra molt més alta que fa 30 o 40 anys”. També diu que “de cada deu partits contra el càncer n’estem guanyant vuit, però ens en queden dos per guanyar”.

Com que, relativament, hi ha pocs casos de càncer entre els infants, no hi ha tampoc grans recursos econòmics per a la recerca científica. Per això és encara més important recollir donacions privades, que són la principal font de finançament de la investigació mèdica.