20/10/2021

Calafell acollirà un torneig internacional d’hoquei patins de Setmana Santa els propers quatre anys

Serà un gran producte de turisme esportiu, que en el primer any aspira a rebre 500 esportistes i els seus acompanyants

Calafell acollirà a partir de l’any vinent un torneig internacional d’hoquei patins de Setmana Santa. L’Ajuntament i els promotors d’aquest torneig han signat un acord per celebrar-lo durant els propers quatre anys. El torneig, que tindrà un perfil més formatiu que competitiu, aspira, a més, a atreure visitants, tant els mateixos jugadors com els seus acompanyants, ja que l’edat dels participants propicia que es generi turisme familiar.

Hi haurà diversos torneigs simultanis dins del torneig general, en categories aleví, masculí, veterans de més de 35 anys i de veterans de més de 50 anys. I tant masculines com femenines. L’objectiu és assolir un mínim de 8 equips per categoria. Els organitzadors volen ser prudents, ja que es tracta de la primera edició i que arriba en la sortida d’una pandèmia. Tanmateix, tampoc descarten que aquest nombre sigui superior i que vagi creixent al llarg de les successives emocions.

A partir de la previsió de partida, els promotors calculen que arribaran a Calafell 500 esportistes de forma directa, a més, de les seves famílies. Serà, doncs, un producte de turisme esportiu de molta entitat. En aquest sentit, hi haurà dues formes d’inscripció: una que inclourà un paquet d’allotjament i manutenció, amb altres experiències turístiques al municipi.

El torneig es fa per Setmana Santa per aprofitar les vacances escolars, però es desenvoluparà del 13 al 15 d’abril. És a dir, dimecres, dijous i divendres, dies en què l’afluència al municipi és menor que a partir del mateix divendres i, per tant, és interessant resulta per al sector turístic del municipi aquest producte esportiu.

A més, l’organització plantejarà també un seguit d’activitats formatives al voltant del torneig. També s’està parlant amb la Federació Espanyola de Patinatge la possibilitat d’assajar en aquests partits possibles noves normatives que vulguin provar-se en la pràctica.

La seu serà el pavelló Joan Ortoll

Un dels arguments perquè aquest torneig recali a Calafell són els instal·lacions del remodelat i renovat pavelló municipal Joan Ortoll, que els organitzadors han qualificat de les millors de l’Estat espanyol a data d’avui. També podrà fer-se servir el teatre Joan Colet, adjunt al pavelló, per a algunes de les activitats. La idea és que tot el torneig estigui centralitzat en aquesta seu, però els promotors consideren que usar altres pistes seria prova de l’èxit de la convocatòria.

Aquest torneig és possible gràcies a un acord signat entre l’Ajuntament de Calafell i l’empresa MNSport, especialitzada en esdeveniments d’aquesta mena en el món del bàsquet a la Costa Daurada i que ara entra en el món de l’hoquei de la mà del veterà jugador Jepi Selva. El conveni no implica cap aportació econòmica per part de l’Ajuntament, només la cessió de les instal·lacions i suport logístic, a més de la difusió de l’esdeveniment.