30/04/2024

Calafell acull una sessió del Sex Education Film Festival

Serà divendres 3 de maig, de 19 a 21 hores, al Teatre Joan Colet

Calafell acollirà una sessió de cinema del Sex Education Film Festival. Serà divendres vinent, 3 de maig, de 19 a 21 hores, al Teatre Joan Colet. Està adreçada a la comunitat educativa i a famílies, en concret a persones adultes. També a tothom que hi estigui interessat, sempre que sigui adult.

Serà una sessió de curtmetratges, que tracten tota mena de temàtiques relacionades amb la sexualitat adulta. Per exemple, la violència de gènere o la sexualitat en la tercera edat. Les projeccions són seguides per una taula rodona. El públic adult té un paper rellevant en la part educativa del festival, que té com a principi que l’educació sexual és tan necessària en joves com en adults.

El Sex Education Film Festival és una activitat nascuda a Terrassa el 2021, de la mà de l’Ajuntament d’aquella ciutat. Compta amb un format itinerant que permet acostar-lo a altres pobles i ciutats del país, que és el que arriba a Calafell.

El seu objectiu és educar, difondre i divulgar a tota la societat la importància de la sexualitat humana amb l'objectiu que les persones aprenguin a conèixer-se, acceptar-se i ser feliços. Compta amb un gran equip de professionals de l'educació, comunicació, audiovisual i sexualitat que busquen ja no l’èxit del certamen, sinó que tots els públics gaudeixin i aprenguin sobre educació sexual.

Pla Educatiu d’Entorn

Aquesta activitat està dins del conveni de col·laboració entre el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, iniciat el curs 2017-2018.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa qu vol donar resposta a les múltiples demandes de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Entre els objectius del Pla hi ha el foment de la llengua acadèmica, la social i la laboral; l’afavoriment de la convivència i la cohesió social, i la creació o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

 

Pla Educatiu d'Entorn