31/10/2022

Calafell crea una preinscripció per a què els grups de Carnaval sàpiguen amb antelació si són admesos o exclosos

Aquest canvi permet que les comparses i les carrosses s’organitzin amb temps i tinguin marge de reacció si queden excloses

L’Ajuntament de Calafell crearà una preinscripció per a les comparses i les carrosses de Carnaval, per tal de donar-los tranquil·litat pel que fa a la seva participació en les rues. Gràcies a un canvi en les bases de participació del Carnestoltes, aprovat en el ple municipal d’aquest passat 20 d’octubre, podran saber amb mesos d’antelació si tenen plaça i si poden comptar amb la subvenció.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, explica: “Com que es tracta d’una subvenció, s’ha de fer dins de l’any natural de l’activitat. Això, fins ara, implicava que les inscripcions s’havien d’obrir després de Cap d’Any. I els grups no tenien marge de reacció si eren exclosos”

Hi haurà dos períodes de preinscripció:

  • Del 10 al 16 de novembre, per als participants en categoria local i per als que van participar en el Carnaval 2022.
  • Del 17 al 24 de novembre, per a la resta de participants.


Les preinscripcions podran fer-se presencialment, a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà, si les realitza una persona física, en nom del grup. Les persones físiques també tindran l’opció d’usar la via telemàtica. Si es tracta d’una persona jurídica (una entitat o associació) la inscripció serà obligatori fer-la en línia.