10/02/2022

Calafell dedicarà enguany la major part dels grans actes esportius a recollir fons per a la recerca del càncer en nens

El destinatari serà la fundació Amics Joan Petit, que treballa en aquest camp des de fa prop de 20 anys

L’Ajuntament de Calafell dedicarà enguany la major part dels grans actes esportius a la recollida de fons per a la recerca científica del càncer en infants. La destinatària d’aquests fons, provinents de les inscripcions, serà la fundació Amics Joan Petit, que fa prop de dues dècades que treballa en aquest àmbit.

La més important d’aquestes activitats serà el torneig Joan Petit d’hoquei, que el proper 28 de maig portarà a Calafell 32 equips de nens i nenes de 3 a 6 anys. Es calcula que seran uns 400 esportistes més les seves famílies, en una jornada que, a més d’esportiva, serà cultural i lúdica.

Però no serà l’única. Alguns dels grans actes esportius ja existents, i altres que s’estrenaran enguany, tindran aquesta mateixa finalitat solidària. “I d’esports que van més enllà de l’hoquei, com el futbol, l’atletisme, la natació en aigües obertes, el triatló...”, explica l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

L’alcalde afegeix: “La immensa majoria de diners que es dediquen a la investigació sobre el càncer provenen de donacions privades. I són fonamentals per posar en marxa nous projectes o continuar els existents. Per això, hem decidit fer-hi una gran empenta, amb el suport de l’Ajuntament i de moltes entitats i empreses locals, i amb la solidaritat de tota la ciutadania mitjançant el preu de les inscripcions”.

De la seva banda, Joan Torné, president d’Amics Joan Petit ha recordat que, a data d’avui, “la supervivència dels nens que pateixen càncer és del 80%, una xifra molt més alta que fa 30 o 40 anys”. També diu que “de cada deu partits contra el càncer n’estem guanyant vuit, però ens en queden dos per guanyar”. I ha subratllat que “aquest esforç el podem fer amb alegria i festivament, en activitats com el torneig Joan Petit”.

La fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer va començar a caminar a Blanes l’any 2001 i va ser constituïda formalment el 2004. És una entitat sense ànim de lucre que té per objecte l’atenció als afectats directament i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia. A banda d’ajudar als petits que en aquests moments lluiten o han lluitat contra aquesta malaltia, Amics Joan Petit dona suport a associacions, fundacions, hospitals, centres de recerca i centres oncològics vinculats al que s’anomena càncer infantil o en desenvolupament.