15/02/2024

Calafell participa en una prova pilot de descàrrega automàtica del volant d’empadronament

El nou sistema facilitarà l’obtenció d’aquest document, que és un dels tràmits més sol·licitats al Servei d’Atenció al Ciutadà´

L’Ajuntament de Calafell participa en una prova pilot d’una funcionalitat que permetrà la ciutadania descarregar-se automàticament el volant d’empadronament. Aquest sistema simplificarà l’obtenció d’aquest document, que és un dels tràmits més sol·licitats al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC).

El consorci Administració Oberta de Catalunya tira endavant aquesta iniciativa i ha desplegat l’aplicació a una dotzena de municipis del país. De forma directa, als ajuntaments de Calafell, Castellar del Vallès, Sitges i Tàrrega. A més, mitjançant la Diputació de Girona, hi participen els municipis de Vilabertran, la Tallada d’Empordà, Hostalric, Celrà, Castellfollit de la Roca, Llambilles i Navata.

Amb aquesta funcionalitat, la ciutadania podrà descarregar-se autònomament un volant d’empadronament i visualitzar les seves dades acreditatives de residència a nivell individual des d’El Meu Espai. Únicament, caldrà accedir al portal “El Meu Espai” de l’Ajuntament on es consta empadronat i entrar al destacat “Consulta les dades d’empadronament”. Llavors, es podran visualitzar les dades en pantalla així com la possibilitat de descarregar el document acreditatiu.

“Pel fet de ser un dels tràmits més demanats, representa un consum de recursos important a les oficines d’atenció ciutadana”, explica Javier Estepa, el tinent d’alcalde d’Organització Interna. Estepa afegeix: “El nou sistema permetrà concentrar esforços en les gestions més complexes, però sobretot serà un avantatge per a la ciutadania, que s’estalviarà desplaçaments evitables”,

Paral·lelament a la prova pilot, el consorci d’Administració Oberta de Catalunya està treballant per a actualitzar el conveni de padró a la normativa vigent. Aquest fet suposarà el punt d’inflexió per poder passar de l’actual fase pilot a oferir el servei a totes les entitats locals interessades.