19/10/2023

Calafell rep 191.000 euros dels fons Next Generation per a digitalitzar i fer mòbil el treball de l’Ajuntament

El projecte consistirà a implantar eines que permetin treballar amb des de qualsevol lloc i dispositiu

L’Ajuntament de Calafell ha rebut una subvenció de 191.096,48 euros dels fons europeus Next Generation, destinada a la digitalització dels seus llocs de treball. L’ajut pertany a una línia estratègica d’infraestructures digitals i el projecte presentat es basa en la implantació d’eines de col·laboració per al lloc de treball intel·ligent.

“Els llocs de treballs dels empleats públics estan en plena transformació i un dels principals reptes a encarar és la construcció d’un model híbrid. És a dir, que permeti treballar amb mobilitat des de qualsevol lloc i dispositiu, i incrementant la productivitat i la col·laboració”, explica el tinent d’alcalde d’Organització, Javier Estepa.

“La pandèmia ens ho va ensenyar perfectament. El dia que ens van tancar a casa, vam haver d’improvisar un Ajuntament a distància, des de casa dels treballadors municipals i dels polítics”, afegeix. Estepa també diu: “Això ja ha quedat enrere, però ha generat una oportunitat: fer transformacions, ja no per estar preparats, sinó per millorar el funcionament de les administracions”.

El projecte, que començarà a implantar-se en els propers mesos, té dues parts. Una és la dotació de les eines necessàries, amb una adaptació a les necessitats de cada perfil d’empleat. L’altra consisteix en accions de formació i bones pràctiques sobre aquestes eines, així com els canvis interns que calgui per assegurar l’èxit del nou model a llarg termini.