28/06/2023

Calafell se suma a l’Orgull LGBTI+

Jornada per a reivindicar uns drets que encara hi ha persones que no poden gaudir

Calafell se suma avui a la celebració del Dia de l’Orgull LGBTI+. Aquesta diada recorda que encara hi ha drets que no són comuns a totes les persones. Per exemple, el dret a caminar lliurament pel carrer sense rebre insults i agressions, o el dret a expressar-nos tal com som en l'àmbit familiar, educatiu o espais d'oci. Per això cal continuar reivindicant l'alliberament LGBTI+.

Calafell ha demostrat el seu compromís amb la comunitat LGTBI+ a través del Pla local LGBTI+, que va aprovar-se l’any passat. Era el primer pla LGBTI+ de la comarca del Baix Penedès. Aquest pla té com a missió transformar la realitat municipal, fomentant la igualtat i la llibertat de totes les persones per a viure sense discriminació.

A Calafell hi ha diversitat afectiva, sexual, familiar i de gènere, i aquesta diversitat hem de conèixer-la, per així acceptar-la i estimar-la. A més, Calafell compta amb serveis per fer efectiu aquest objectiu. És el cas del SAI LGBTI+, que atén qualsevol discriminació o dubte al respecte. S’hi pot contactar a través del correu electrònic sailgbti@calafell.cat o del telèfon 977 69 90 09 (extensió 2773).