23/02/2024

Comença la segona fase del projecte comarcal per a fomentar activitat econòmica que generi ocupació

Les institucions locals del Baix Penedès continuaran formant aturats, però creuen que amb això no n’hi ha prou

El Baix Penedès ha posat en marxa la segona fase anual del projecte comarcal per a fomentar ocupació que generi ocupació a la comarca. Aquesta iniciativa, que va començar el 2023, està coliderada pels ajuntaments de Calafell i del Vendrell i pel consell comarcal del Baix Penedès, en nom de la resta de municipis. Compta amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins del programa “Treball a les Comarques”.

La regidora d’Ocupació de Calafell, Mnal El Mesmoudi Belechgar Soussi, explica que “tant important és una cosa com l’altra”. I precisa: “Hem de formar persones en atur per facilitar la seva ocupabilitat, però també han d’haver-hi més empreses per poder-les contractar, i aquest és el factor nou i diferencial d’aquest pla”.

“Només així, amb les dues línies d’acció, podrem començar a revertir el fet que el Baix Penedès és la comarca amb l’índex d’atur més alt de Catalunya”, afegeix la regidora.


Les novetats d’enguany


D’una banda, s’activa un programa específic, experimental i innovador, per a afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció. Té dues parts:

  • Prospecció d’empreses. Es prospectarà més de 100 empreses de tota la comarca per tècnic per a consolidar les relacions amb les ja contactades-visitades a l’anterior edició i conèixer-ne de noves. Es detectaran necessitats de contractació laboral i identificaran les necessitats empresarials per arribar a ser més competitives. Aquesta actuació es preveu que tingui un impacte en el disseny de les polítiques ocupacionals i de suport a l’empresa del Baix Penedès.
  • Dispositiu d’inserció laboral. Es realitzarà orientació laboral i atenció individualitzada a un mínim de 150 usuaris/es de tota la comarca i s’organitzaran tallers-càpsules en competències transversals, recerca de feina i certificats digitals amb l’objectiu de facilitar l’ocupabilitat. A més, hi haurà 3 speed-datings empresarials i visites a empreses per tal d’apropar a les persones en cerca de feina a les empreses.

De l’altra, hi haurà nous serveis a les empreses, que volen ser un salt qualitatiu de l’actual projecte. No tan sols s’oferiran serves d’orientació a les persones, sinó també a l’empresa com a font de manteniment i generació d’ocupació.

En la presentació d’aquesta segona fase, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha manifestat que “l’objectiu és crear ocupació de forma adaptada a la realitat de la comarca. I qui millor per a fer-ho que els que estem a peu de territori i el coneixem”.

Finalment, Miguel Ángel Perín, conseller comarcal d’Ocupació, ha destacat: “Enguany tenim més recursos per a ampliar la tasca realitzada fins ara. L’instrument serà el mateix: una simbiosi de les institucions, com a primera trinxera del territori, i una simbiosi entre les institucions i tots els sectors econòmics i totes les persones afectades per l’atur”.