17/10/2023

Comencen les obres de la rotonda a l’accés a Baronia de Mar, a la carretera entre Calafell i Bellvei

Millorarà la seguretat viària d’aquesta zona, una part de la qual pertany al nostre municipi

Ja han començat les obres de construcció d’una rotonda a l’accés a Baronia de Mar, a la carretera TV-2126, que enllaça Calafell i Bellvei. Les obres, impulsades per la Diputació de Tarragona, tenen un pressupost de 320.000 euros. Aquesta actuació millorarà la seguretat viària dels veïns d’aquesta zona, una part del qual pertany al terme municipal de Calafell, i la de la pròpia carretera.

La cruïlla és un punt perillós. Els vehicles que van en direcció Bellvei s’han d’aturar al mig de la çalcada per fer el gir a l’esquerra. De sortida de la urbanització, cal travessar el carril de baixada per anar a Bellvei. Per la carretera hi passen 5.064 vehicles al dia i els que entren o surten de Baronia són més del 10% (525).

El projecte que s’està executant consisteix en una rotonda de 36 metres de diàmetre i inclou també enllaços, vorals i il·luminació. L’afectació al trànsit serà relativament reduïda, però cal respectar les limitacions de velocitat i la resta de senyalització implantada al tram d’obres.