03/11/2022

De l’11 al 27 de novembre, nova campanya de bons per a comprar al comerç local, amb 250.000 euros en descomptes

Els establiments que vulguin participar-hi ja poden fer la inscripció

La nova campanya de bons per a comprar al comerç local, impulsada per l’Ajuntament de Calafell, es desenvoluparà de l’11 al 27 de novembre. S’hi destinen 250.000 euros. Es posaran en circulació 25.000 bons, cadascun dels quals implica un descompte de 10 euros per cada 30 de compra. Per tant, la repercussió econòmica d’aquesta iniciativa serà de 750.000 euros.

La campanya ja escalfa motors i, de fet, a partir d’aquest 2 de novembre, els establiments que vulguin participar-hi ja s’hi poden inscriure. Cal que visitin la web dels bons i cliquin la pestanya “Alta d’establiments”. Hi ha un màxim de 2.000 bons per establiment. Els comerços han d’aportar la següent documentació:

  • Justificant d'estar al corrent de pagament amb Hisenda
  • Justificant d'estar al corrent de pagament a la Seguretat Social
  • Certificat de situació el Cens d'Activitats Econòmiques de la AEAT
  • Certificat de titularitat compte bancari

Aquesta serà la tercera iniciativa d’aquestes característiques que es posa en marxa des que es va declarar la pandèmia, com a una de les mesures de rescat  i reactivació de l’economia local. Les dues campanyes anteriors van acabar amb un gran èxit: fins i tot l’Ajuntament va ampliar el fons inicial.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “El comerç i la restauració, que també pot acollir-s’hi, són dos dels principals motors econòmics del municipi. Han patit molt des que va començar tot. I quan semblava que aixecàvem el cap, arriba una nova situació de dificultat”.

Ferré afegeix: “Els ajuts directes de l’Ajuntament i nombroses campanyes comercials, junt amb actuacions d’altres administracions, han afavorit la continuïtat de molts negocis i el manteniment dels llocs de treball”.

Quins establiments poden acollir-s’hi

Podran participar en la campanya dels bons els establiments locals, siguin persones físiques o jurídiques, amb menys de 50 treballadors i amb atenció al públic. L’activitat ha d’estar ubicada al municipi i figurar inscrita en la base de dades de llicències d’activitat de l’Ajuntament.

Els sectors beneficiaris són els següents: agències de viatges, calçats, complements, electrònica, òptica, esports, floristeria, joguines, joieria, llar i decoració, llibreria, mascotes, moda, perfumeria, perruqueria i estètica, restauració, basars, hotels i apartaments turístics i
similars.