07/07/2020

El jutjat arxiva les actuacions per una presumpta inacció de l’Ajuntament pels sorolls del carrer Monturiol

L’Ajuntament ho considera un aval a la feina feta, però avisa que no baixarà la guàrdia i seguirà treballant per un nou model de lleure nocturn

El jutjat contenciós-administratiu número 2 de Tarragona ha arxivat les actuacions per una presumpta inacció de l’Ajuntament de Calafell pels sorolls de la zona de lleure del carrer Monturiol. En una denúncia presentada per una particular, s’acusava l’Ajuntament de no donar compliment a una sentència que li imposava un seguit de de deures per donar solució al problema. L’arxiu de les actuacions, segons l’Ajuntament, confirma que ha tirat endavant totes les mesures d’aquella sentència per aconseguir la màxima convivència i civisme al carrer Monturiol.

L’any passat, la justícia ja va arxivar també les actuacions relatives a tres exregidors de la corporació, als quals es feia responsables de la inacció. La nova resolució d’arxiu sobre el tema general és recurrible i, de fet, la part denunciat, ha presentat recurs.

L’alcalde, Ramon Ferré, diu que “la justícia ens diu que hem treballat bé, però nosaltres mantindrem la mateixa exigència, si no més, a partir d’ara. L’arxiu de les actuacions no és un punt i final, sinó una indicació que cal seguir en la línia que ja portàvem i fins i tot intensificar-la”.

Ferré recorda les accions empreses en els darrers anys, com un major control sobre els locals, la vigilància del consum d’alcohol per menors, la presència policial, la instal·lació de càmeres de seguretat o les campanyes informatives i cíviques, entre altres. A més, s’han multiplicat les denúncies i les sancions per activitats incíviques a la via pública a la contornia del carrer Monturiol: “botellón”, cantar o miccionar al carrer, portar la música del cotxe a volum molt alt...

L’Ajuntament, d’altra banda, està impulsant un nou model de lleure nocturn al municipi, amb la redacció d’un pla que plantejarà mesures per a un oci saludable i respectuós. L’Ajuntament manté que cal renovar públics i ha cridat al sector a reinventar-se. I que les mesures siguin realistes i donin resultats. A tot el municipi, però especialment on hi ha la major oferta de lleure nocturn, i en un sentit molt ampli. “Al carrer Monturiol de feina se n’ha fet molta, urbanística, policial, educativa..., però hi ha unes problemàtiques que no acaben mai del tot, i no és únicament el soroll”, conclou l’alcalde.