27/09/2023

El pas sota la via del tren del carrer Rin, a Segur, costarà 1,9 milions d’euros

L’Ajuntament ja disposa del projecte tècnic, que aprovarà properament

El pas sota la via del tren del carrer Rin, al nucli de Segur, tindrà un cost d’1,9 milions d’euros, segons el projecte tècnic que ja és en mans de l’Ajuntament. Aquest pas, que serà de vianants, unirà els dos carrers a banda i banda de ferrocarril, el propi carrer Rin i el carrer Baixador. Però ho farà d’una forma diferent a la d’altres passos del municipi.

La diferència és que aquest nou passarà tant per sota de la línia ferroviària com del carrer paral·lel, el carrer Lluís Companys. I desembocarà ja dins del carrer Rin. “En aquest vial, no hi ha vorera al costat de la via i els vianants i això ha obligat a donar solucions en altres passos, com al carrer Pisuerga, que no són òptimes”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

“El pas és més car”, afegeix Ferré, “però el resultat és infinitament millor”. “Sobretot”, diu també, “considerant que el carrer Rin és una entrada important al sector de Segur Platja i cap al nou centre comercial i social que s’està creant al Port”.

Un cop el projecte sigui validat pels serveis tècnics municipals, es procedirà a la seva aprovació. Amb el projecte aprovat, podrà entrar-se en la fase de licitació de les obres.

L’alcalde apunta que “aquest projecte és una altra gran actuació que es realitza al nucli de Segur, i en portem moltes en els darrers anys”. “Aquesta”, subratlla, “és especialment important perquè ajuda a trencar la barrera que significa la via del tren i, a més, ajudarà al desenvolupament d’una de les zones més dinàmiques que tenim ara al municipi”.