16/06/2023

El ple de constitució del nou Ajuntament es farà a l’aire lliure, a la plaça de Catalunya

Serà dissabte, 17 de juny, a les 12 hores

L’Ajuntament de Calafell farà el ple de constitució del nou mandat 2023-2027 a l’aire lliure, a la plaça de Catalunya, davant de l’edifici consistorial. Serà com fa quatre anys, en l’anterior inici de mandat. El ple començarà a les 12 hores i s’instal·laran cadires per al públic i tendals perquè hi hagi ombra.

Aquest emplaçament torna voler simbolitzar una institució que és al carrer. Això, a més de la necessitat d’un espai amb molta capacitat, ja que aquest primer ple és el més concorregut de qualsevol mandat.

La sessió es transmetrà en directe per Calafell Ràdio (107.9 FM i calafell.tv). No es podrà emetre en streaming, perquè a la plaça de Catalunya no hi ha les instal·lacions tècniques necessàries, però s’enregistrarà i el vídeo es publicarà a les xarxes socials.

Com serà la sessió

La sessió començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada per les persones electes de més i menys edat. Seran el regidor del PSC Javier Estepa i el regidor de Vox Tíbor Rius. La mesa d’edat dirigeix el ple fins a l’elecció de l’alcalde.

En aquesta primera part del ple, es comproven les credencials dels regidors i regidores electes i se’ls demana promesa o jurament. A continuació, es declara constituïda la corporació i es procedeix a l’elecció d’alcalde. Recordeu que, d’acord amb la llei, si cap aspirant no assolís la majoria absoluta en aquesta votació, queda proclamat alcalde o alcaldessa el candidat de la llista més votada.

En aquest cas, hi ha un pacte entre els grups del PSC i de Junts/Demòcrates/Més.Cat, que assegura la majoria dels onze regidors necessaris, del total de 21.

Tot seguit, ve la promesa o jurament de l’alcalde electe, que s’ha de fer a més a més del prestat com a regidor a l’inici de la sessió. I finalment, la secretaria i la intervenció municipal donen compte a l’alcalde de diversos documents de traspàs entre mandats: per exemple, l’inventari de béns municipals o les existències econòmiques, tant de l’Ajuntament com dels seus organismes autònoms i de l’empresa municipal CEMSSA.

També es preveu que prenguin la paraula els portaveus dels diferents grups polítics municipals i el mateix alcalde.

Com és la nova corporació

La nova corporació renova 11 dels 21 escons. Estaran integrats en set grups municipals. Aquests i aquestes són els regidores i regidores:

PSC-Candidatura de Progrés-CP

 1. Ramon Ferré Solé
 2. Helena Rubio Pérez
 3. Miguel Ángel Perín Tienda
 4. Lluïsa Lastra Flores
 5. Aron Marcos Fernández
 6. Mònica Trepat Saura
 7. Francisco Javier Estepa Ocaña
 8. Julia Fernández Lorente
 9. Joan Carles Guasch Serrano
 10. Manal El Mesmoudi Belechgar Soussi


ERC-Acord Municipal

 1. Óscar Albaiceta Albi
 2. Àngels Andreu Bueren
 3. Albert Beltran Ferri


UAM

 1. Noelia Sánchez Domínguez
 2. Francisco José Chanza Navarro


Partido Popular/Partit Popular PP

 1. Juan José García Álvarez
 2. Joaquín Sergio García Pérez


Vox

 1. Tibor Rius Gerecz
 2. Ismael Iglesias Sánchez

 

CUP Calafell-Alternativa Municipalista

 1. Guifré Artal Febrer


Junts/Demòcrates/Més.Cat

 1. Marc Casellas García