26/06/2023

Ja són a la venda les entrades per al Festival de Música del Baix Penedès i el cicle Nits al Castell

Hi ha programats nou concerts del 5 d’agost al 2 de setembre

Ja són a la venda les localitats per a dos dels grans esdeveniments musicals de l’estiu a Calafell: el Festival de Música del Baix Penedès i el cicle Nits al Castell. Seran nou concerts, que se celebraran entre el 6 d’agost i el 8 de setembre, amb intèrprets i programes d’autèntic nivell i localitats de preus populars (de 7 a 10 euros).

La tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat, explica que “totes dues programacions tornaran a portar programes i intèrprets molt bons”. “I sempre”, afegeix, amb preus autènticament populars per posar el gaudi per la música a l’abast de tots els publics”.


El Festival de Música del Baix Penedès

El Festival de Música del Baix Penedès arriba la 47 edició i continua celebrant-se, com des del primer dia, a l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell. La seva filosofia és acostar la música que etiquem com a clàssica al gran públic, mitjançant uns programes a l’abast de tothom i uns preus populars.

Enguany oferirà quatre concerts, els quatre diumenges d’agost a les 22 hores.

  • Diumenge 6 d’agost. “Música d’escena: Mozart”. Amb la Camerata Vindobona i els solistes Maria Teresa Vert (soprano) i Toni Marsol (baríton), sota la direcció de Lluís Cabal.
  • Diumenge 13 d’agost. “A la llum de les espelmes”, recital d’òpera i sarsuela”, a càrrec de la soprano Montserrat Martí Caballé, el baríton Luis Santana i el pianista Victir Carbajo.
  • Diumenge 20 d’agost. “Tristesa d’amor i alegria d’amor a la música”, grans èxits de la música clàssica, el cinema i la música popular. A càrrec de la Festival Chamber Orchestra of Europe, dirigida per Horts Söhm, i la violinista Eva León.
  • Diumente 27 d’agost. Homenatge a Pavarotti, a càrrec de la soprano Simona Todaro Pavarotti, la mezzosoprano Beatriz Gimeno i el pianista Victor Carbajo.


Les Nits al Castell

Les Nits al Castell, de la seva banda, tenen més de dues dècades a les espatlles: el seu escenari és el Castell de la Santa Creu. Consisteixen en quatre concerts de jazz, els dissabtes del mes d’agost, i un concert de música medieval el primer dissabte de setembre, coincidint amb el Mercat Medieval.

Totes les actuacions comencen a les 22:30 hores. El programa és el següent:

  • Dissabte 5 d’agost. Laura Milazzo Quartet, tot presentant el seu disc “Tutta colpa della musica”.
  • Dissabte 12 d’agost. “Harlem group days”, a càrrec de Janio Martí Project.
  • Dissabte 19 d’agost. Clàssics del jazz, el soul i el rock, a càrrec de la Bellvei Band, amb la veu de Gem Belle i la direcció de Víctor Verge.
  • Dissabte 26 d’agost. Nit de rhythm & blues i boogie boogie, amb Wax & Boogie Trio.
  • Diumenge 2 de setembre. “Un viatge al passat”, amb La Torna. Abel Batlles, tarota i gralla; Jordi Gabarrós, percussions; Jesús Parra, cistro; Jordi Ruano, tarota i veu.