11/07/2023

La festa major de la Santa Creu se celebrarà al Poble de Calafell de dimecres a diumenge

El programa inclou 35 activitats, amb un algun acte de nova creació

La festa major de la Santa Creu arranca aquest dimecres, 12 de juliol, al nucli del Poble de Calafell. S’hi prolongarà fins a diumenge, 16 de juliol, amb un programa que inclou 35 activitats, amb algun acte de nova creació.

El pregó se celebrarà divendres 14 de juliol, a les 22 hores, a la plaça de Catalunya. Estarà a càrrec del col·lectiu festiu Esgangalats, com ja va passar a la festa major de Sant Pere, a la Platja, i tornarà a passar a la de Sant Miquel, a Segur. Amb aquesta designació se’n reconeix la tasca realitzada en els darrers anys en pro de les festes i de la cultura popular.

Entre les novetats, hi ha la proclamació de la pubilla i l’hereu, una tradició de les festes d’abans que ara tira endavant l’entitat La Bota. Serà aquest dimecres a les 18:30 hores, a la Destil·leria (carretera Sanatori 3). L’activitat compta el suport del Foment del Pubillatge del Garraf i del Penedès.

Una altra novetat és l’organització de la primera edició de la cursa de cotxets per a mares i pares. Serà el 14 de juliol, a partir de les 6 de la tarda, a la plaça de Mariano Soler. Ho organitzen els col·lectius Esgangalats i Els Peterols.

Concert Bon Carme

Un dels grans reclams de la festa major del Poble és el Concert Bon Carme. Enguany es farà el 14 de juliol, a l’esplanada de la Bòbila del Castell, a partir de mitjanit. Encapçala el cartell Gertrudis, un grup de música de la Garriga consolidat l'any 2004 amb el seu primer disc, “Teta”. L'estil musical que els ha definit és la rumba catalana, i tenen temes tant en català com en castellà.

Completarà la nit DJ Ferry Lip, vendrellenc amb més d’una dècada de trajectòria i reconegut per saber llegir la pista i adaptar la sessió al gust de tots els públics. El concert és gratuït.

El programa complet pot consultar-se a l’agenda de la web de l’Ajuntament de Calafell. Recordeu que aquí, a les xarxes socials municipals i a Calafell Ràdio també us podeu informar del desenvolupament dels actes i dels canvis que poguessin produir-se.

La tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat, explica que “volem que les festes majors tornaran a ser el punt de trobada social i ciutadana més important i multitudinari del nostre municipi”. “En aquest cas”, afegeix Trepat”, “és al nucli del Poble, però serà molt bo que tothom de la resta del municipi vingui a participar-hi i compartir-ho”. Per això, “Ajuntament, entitats culturals i col·lectius festius, han posat el millor de la seva part perquè les celebracions siguin un èxit”.