12/06/2020

L’Ajuntament de Calafell aprova 750.000 euros d’ajuts per pal·liar els efectes de la pandèmia en el teixit econòmic local

Hi haurà subvencions per als sectors turístic i comercial, i empreses i autònoms d’altres sectors

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat els ajuts al teixit econòmic local, inclosos en el pla de rescat per pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia de la Covid-19. Són 750.000 euros, que es destinaran al comerç, el sector turístic i als autònoms. Són ajuts compatibles i acumulables als que els beneficiaris hagin rebut o puguin rebre d’altres administracions.

El ple municipal celebrat aquest 11 de juny ha aprovat per unanimitat les bases que regiran aquests ajuts. Hi ha uns dies per presentar al·legacions a les bases i quan esdevinguin definitives, s’obrirà el termini per sol·licitar-los. L'Ajuntament ha simplificat al màxim la documentació que els sol·licitants han de presentar i també ha establert un procediment ràpid de tramitació, per tal que els ajuts puguin fluir el més ràpid possible. A més, reforçarà el personal destinat a gestionar aquests tràmits.

Hi ha quatre línies d’ajuts:

–Sector turístic: hotels, pensions, apartaments turístics i empreses que gestionen habitatges d’ús turístic (inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya). S’hi destina una partida de 85.000 euros.

–Sector comercial. S’hi dediquen 425.000 euros.

–Altres sectors: empreses o autònoms d’altres sectors econòmics. La partida és de 140.000 euros.

–Establiments comercials amb presència i participació activa en el portal virtual decalafellacasa.com. S’hi destinen 100.000 euros.

Els barems pels quals s’atorgaran els ajuts tenen en compte, per exemple, si les empreses o establiments han hagut de tancar amb motiu de l’estat d’alarma, o  han estat oberts perdent facturació. També compta, entre altres, el nombre de treballadors i si l’empresa té un o més establiments oberts al municipi. Hi haurà punts extra per a les activitats econòmiques que funcionin tot l’any i per a les quals hagin realitzat millores de la imatge exterior i de l’interior del local. També rebran punts els autònoms que contractin laboralment altres persones. I els autònoms que es dediquin al món de la cultura, la música o les arts.

El barem complet el podeu consultar en l’adjunt d’aquesta notícia.

Recordem que, a més d’aquests ajuts, l’Ajuntament ha aprovat, dins del pla de rescat, una partida de 354.172,11 euros per a promoció comercial. Aquests diners es destinaran a campanyes per fomentar l’activitat i les compres durant els mesos d’estiu al comerç local. D’altra banda, l’Ajuntament recorda que no descarta crear noves línies d’ajuts al teixit econòmic municipal, a partir de la tardor, si la situació no millora o empitjora.

Més informació

Més informació (PDF, 5.2 MB)