07/11/2022

L’Ajuntament farà la inversió més important de la seva història en la renovació del cor del barri de Segur Platja

Aprovat inicialment el projecte, que preveu la renovació integral de més de 25.000 metres quadrats de carrers

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment el que serà la inversió més important de la història del municipi: la renovació del cor del barri de Segur de Platja. Seran 10,5 milions d’euros, destinats a la remodelació integral de 25.000 metres quadrats de carrers, en una zona compresa entre la via del tren i el Passeig Marítim, i del carrer Rin al carrer Loira.

Són tant els carrers paral·lels al Passeig o a la via, com els perpendiculars a aquestes dues vies. En total, una desena de carrers.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “Serà una actuació d’impacte, que posarà al dia un dels sectors del nucli de Segur més antics i que han quedat més obsolets”. La renovació serà integral, amb carrers de plataforma única o zones d’arbrat apropiat al tipus de carrer i a l’emplaçament del barri, a prop del mar. També se soterraran les xarxes aèries de serveis i es pacificarà el trànsit.

En definitiva, “serà una actuació que tindrà un gran pes en el subsòl, que també tindrà repercussió a la superfície dels carrers i permetrà una millora ambiental, circulatòria i d’usabilitat de l’espai públic a tot el barri”, destaca l’alcalde.

Però és més, es tracta d’un projecte molt innovador, elaborat pel despatx Batlle i Roig Arquitectura, que incorpora nous plantejaments urbanístics per a resoldre problemes de sempre. Per exemple, la inundabilitat del barri s’encara amb propostes noves que van més enllà de la canalització soterrània de les aigües de pluja. En aquest sentit, les noves zones de verd filtraran part d’aquesta aigua i ajudaran a la seva evacuació.

Ferré es mostra orgullós d’un projecte que “serà un referent de l’urbanisme del futur, que altres ajuntaments i molts arquitectes vindran a veure per a agafar idees”.

Un projecte en dues fases

Per raons operatives i econòmiques, el projecte es divideix en dues fases:

  • Fase 1. Sector oest, entre el carrer Rin i els carrers Besòs/Almazor, de 14.396 metres quadrats.
  • Fase 2. Sector est, entre els carrers Besòs/Almazor i el carrer Loira, d’11.306 metres quadrats.

D’altra banda, l’Ajuntament ha convocat una reunió informativa amb el veïnat de Segur Platja, que se celebrarà el proper 1 de desembre, a les 19 hores, al centre cívic del Port de Segur.