09/11/2022

L’Ajuntament posa en marxa un projecte d’audífons solidaris per a persones vulnerables amb dificultats auditives

Hi haurà proves diagnòstiques gratuïtes i preus socials en l’adquisició d’aparells

L’Ajuntament de Calafell ha signat un conveni per posar en marxa un projecte d’audífons solidaris, destinats a persones vulnerables econòmicament que tinguin dificultats auditives. El projecte inclourà proves diagnòstiques gratuïtes i preus socials en l’adquisició d’audífons.

El servei inclourà audiometries, timpanometries i videotoscòpies, i els corresponents informes, amb caràcter gratuït. Les persones que necessitin un audífon podran comprar-ne a preus inferiors als del mercat i, a més, finançar-lo sense interessos. També hi haurà visites de seguiment i assistència telefònica, gratuïtes. Les reparacions passada la garantia tindran un descompte del 25% i la compra de complements auditius, un del 15%.

Els serveis socials municipals valoraran cada cas, ja que caldrà complir requisits econòmics. En el projecte hi participaran també els centres d’atenció primària del municipi, ja que els metges de capçalera podran derivar els casos i rebran un informe amb el resultat de les proves.

La tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, Helena Rubio, explica: “L’objectiu és ajudar les persones a milloar la seva qualitat de vida, independentment del poder adquisitiu, donada la importància del sentit de l’audició”.

Rubio afegeix: “El sistema auditiu està directament lligar al manteniment i exercici de la memòria. A més, no corregir els problemes d’audició limita la vida de les persones, que queden aïllades, sense poder gaudir de les mateixes oportunitats que la resta i tendeixen a desenvolupar malalties mentals com la despressió”.