01/10/2021

L'Ajuntament “repesca” 1,26 milions d'euros passant el rasclet pel pressupost municipal

Es destinaran al finançament d’altres obres, com la millora de carrers al nucli de Segur

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat una modificació pressupostària que “repesca” 1,26 milions d’euros sobrants de partides que no s’acabaran de gastar enguany. És un clàssic d’aquesta època de l’any a l’Ajuntament, que permet disposar d’aquí a final d’any d’uns diners per a altres obres i actuacions. El tinent d’alcalde de Serveis Interns, Javier Estepa, explica que “hem passat el rasclet pel pressupost, recuperant diners que no s’haurien pogut gastar abans d’acabar l’exercici i que poden aprofitar-se”.

Estepa ha precisat: “Això no vol dir que abandonem els projectes previstos. Simplement és que hi ha projectes que encara s’estan elaborant i que és impossible que les obres puguin començar abans d’acabar l’any. En canvi, tenim projectes ja redactats que podem treure a licitació”.

El regidor posa un exemple aclaridor: “Teníem partida per al centre cívic de Mas Romeu i per al pas sota la via del tren del carrer Rin. Però enguany és impossible que comencin les obres. Tanmateix, sí que podem començar la renovació dels carrers Baixador i Emigdio Rodríguez Pita, a Segur de Calafell, i per això movem els diners”. Estepa afegeix: “Això no vol dir que abandonem el centre cívic o el pas soterrat, sinó que començaran l’any vinent i al pressupost de 2022 hi posarem els diners corresponents”.

En aquest cas concret, la nova partida per a la remodelació dels carrers de Segur esmentats cobrirà aproximadament la meitat de la primera fase de les obres, import que s’haurà de completar el proper any, segons s’ha informat en el ple municipal celebrat aquest 30 de setembre.

Entre aquestes actuacions que rebran diners de la modificació pressupostària per realitzar l’actuació o completar-ne una d’iniciada, hi ha la museïtzació del jaciment romà del Vilarenc, l’adequació de la plaça Manuel González, el refugi de gats a la Muntanya del Comú, el conveni per al Centre de Recerca i Educació Ambiental, els serveis de neteja viària, el transport i gestió de residus, la remodelació de l’edifici de l’Ajuntament o la instal·lació de jocs infantils. A més, és clar, de la millora de carrers al nucli de Segur.