20/04/2018

Sant Jordi escalfa motors a Calafell amb un taller entre persones grans i persones amb discapacitat intel·lectual

Tots plegats aprenen a fer roses amb teles i materials de manualitats

Persones grans i persones amb discapacitats intel·lectuals han compartit aquest abril un taller de Sant Jordi, que ha anat escalfant motors de la tradicional diada. Els integrants del programa municipal Posa-hi oli i un grup de la Fundacio Santa Teresa del Vendrell han participat en una activitat per aprende a fer una rosa amb teles i materials de manualitats.

 

Més de 130 persones del col·lectiu Posa-hi Oli han participat en aquest taller, que s’ha desenvolupat als dos pavellons municipals de Calafell. Aquest programa organitza al llarg de l’any diverses activitats perquè la gent gran es mantingui activa, tant físicament com socialment i cultural. De la seva banda, la Fundació Santa Teresa realitza activitats com aquesta per normalitzar les relacions socials de les persones amb discapacitat o malaltia mental. En tots dos casos, l’objectiu és millorar la qualitat de vida personal.

 

L’èxit d’aquesta activitat n’ha propiciat una altra, en aquest cas intergeneracional en la qual participaran els alumnes de sisè de primària de l’escola Santa Creu. Per primera vegada, les propostes intergeneracionals del Posa-hi oli aplegaran tres generacions: persones de la tercera edat, adults i infants.