29/01/2024

Calafell anuncia la programació de Carnaval, amb importants canvis en relació als darrers anys

Es busca un públic més familiar i resoldre els problemes de compatibilitat horària amb les rues d’altres municipis

L’Ajuntament de Calafell ha fet pública la programació del Carnaval 2024. Una edició que introdueix importants canvis en relació a les dels darrers anys. Aquestes modificacions busquen aconseguir uns horaris més racionals i atreure un públic més familiar. També milloren la compatibilitat amb els horaris de les diferents rues que se celebren als municipis del Penedès Marítim, tot mirant de solucionar problemàtiques que s’arrosseguen des de fa més de 20 anys,

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, diu: “Els canvis també són una prova i, si veiéssim que no funcionen com esperem, faríem un altre plantejament. Però el cas és que hi ha coses del nostre Carnaval que no acaben de funcionar, tant de coordinació amb altres municipis com d’horaris potser inadequats, i per això li donem un gir”.

Les novetats són les següents:

 

  • La rua de diumenge a la tarda al Poble passa a celebrar-se el divendres al vespre. Això escurçarà el temps perquè les comparses arribin des de la precedent rua al Vendrell. Facilitarà la puntualitat en la sortida i, avançant-ne l’hora, també que hi puguin assistir els més petits.
  • La rua de divendres a la nit a Segur es trasllada a dissabte al migdia. També es busca el públic familiar i que els participants es quedin a dinar a Segur. Fins ara, aquesta rua començava tard i sovint amb força fred i part del recorregut desangelat. A més, les comparses i carrosses ho tindran millor per anar a les rues de Cunit i de Cubelles, que són dissabte a la tarda.
  • Dissabte a la nit es manté la tradicional rua a la Platja.
  • Diumenge, a la tarda, es farà una altra rua a la Platja, també adreçada al públic familiar. Sent a la tarda, s’evitarà coincidir amb la rua matinal a l’Arboç.

El programa complet, amb horaris i recorreguts, està disponible al web municipal.