Estacionament regulat

A Calafell tenim dos tipus de places d'aparcament regulat, la zona taronja i la zona blava. Aquestes zones d'estacionament donen prioritat d'aparcament als residents enfront dels no residents, amb tarifes molt baixes per als primers i més elevades per als segons.

Tot i que aquestes places afavoreixen l'aparcament dels residents que viuen a les zones on l'aparcament és dificultós, les places són aparcaments oberts a tots els usuaris, no només als residents. Tothom pot aparcar els seus vehicles a les zones blava i taronja, prèvia obtenció del comprovant emès pel parquímetre. La tarifa dependrà d'on viu el titular del vehicle i d'on paga el seu impost de vehicles de tracció mecànica.

Tots els vehicles elèctrics gaudeixen d'una bonificació del 100% de la quota de pagament de les zones blava i taronja.

La zona taronja

La zona taronja compta amb 1.386 places i està dividida en tres subzones:

 • Oest: delimitada pels carrers Àngel Guimerà i Mercè Rodoreda, l’avinguda Mossèn Jaume Soler i el passeig marítim de Sant Joan de Déu.

 • Est: delimitada pels carrers Carme Desvalls, Duero i Lluís Companys i el passeig marítim de Sant Joan de Déu sense incloure les mateixes places del passeig, que seran de Zona Blava.

 • Estany-Mas Mel Platja: el passeig marítim de Sant Joan de Déu des del carrer Carme Desvalls fins al carrer Manuel Benet Ortiz.

Horaris de la zona taronja

De l'1 de juliol al 31 d'agost: de 10 a 21 h

Tarifes de la zona taronja

Temps de validació màxim: 1 setmana

Resident a la zona taronja: 0 € amb acreditació. Per a aquell resident que viu a la zona taronja on vol aparcar i no disposa d'aparcament en finca privada. Es pot sol·licitar presencialment a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Calafell

Resident:

 • 0,20 €/h
 • 1 €/matí (10 - 15 h)
 • 1 €/tarda (15 - 21 h)
 • 1,5 €/dia
 • 7 €/setmana

No resident:

 • 1,00 €/h
 • 3 €/matí (10 - 15 h)
 • 3 €/tarda (15 - 21 h)
 • 5 €/dia
 • 14 €/setmana

La zona blava

Hi ha 739 places de zona blava en servei a Calafell en temporada d'estiu, la resta de l'any 386.

Horaris i tarifes de la zona blava

Tarifa: 1,00 €/h. Temps de validació màxim: 3 hores.

La Platja de Calafell - zona blava, sector 1: delimitada per la carrerada d'en Ralet, passatge de Sant Antoni, avinguda Mossèn Jaume Soler i passeig marítim Sant Joan de Déu.

 • Hivern de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
 • Estiu (1/7-31/8) de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Segur de Calafell - zona blava, sector 2: comprèn el carrer Pablo Neruda, carretera de Barcelona (entre la ronda Sant Miquel i l'avinguda Espanya), la ronda Universitat (fins al carrer Pablo Neruda) i l'avinguda Catalunya (fins a la plaça Pau Casals).

 • Tot l'any: de 10 a 14 h

Passeig Marítim - zona blava, sector 3: des del carrer Carme Desvalls fins al carrer Duero.

De l'1 de juliol al 31 d’agost: de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Acord de modificació de les zones blava i taronja

Estacionament dual càrrega i descàrrega - zona blava/taronja

Acord convertint les zones de càrrega i descàrrega dels nuclis de Calafell Platja (entre la Carrerada d’En Ralet i l’Estany) i Segur de Calafell (entre el c/ Carme Desvalls i c/ Duero), adoptant la condició dual de zones de càrrega i descàrrega / zona blava o taronja.

Acord (PDF, 93.78 KB)
Edicte publicat al BOP T (PDF, 106.98 KB)

El parquímetre i les formes de pagament

A la zona taronja ha de començar per introduir l'estada i després la matricula. A la zona blava només ha d'introduir la matrícula del seu vehicle. El parquímetre consulta en línia si la matrícula està autoritzada com a resident a la zona o com a resident al municipi, i aplica les tarifes segons el cas.

Formes de pagament

En el tiquet comprovant apareix la matrícula del vehicle amb format codi de barres. Pot utilitzar aquest codi de barres la pròxima vegada per introduir la matrícula al parquímetre.

Anul·lació de denúncia

Els conductors que hagin excedit el límit de l'horari d'estacionament indicat en el comprovant podran anul·lar els efectes de la denúncia mitjançant el pagament de 5,00 euros sempre que no hagin passat 24 hores de la denúncia.

Els conductors que no hagin obtingut el comprovant podran anul·lar els efectes de la denúncia mitjançant el pagament de 10,00 euros sempre que no hagin passat 24 hores de la denúncia.

Per anul·lar-la, cal prémer el botó blau “anul·lació de denúncia” del parquímetre i introduir el número d'anul·lació que consta en la denúncia. Es pot introduir amb el teclat o mitjançant el lector de codi de barres. Un cop el parquímetre ha identificat la denúncia mostrarà l'import a pagar.