31/01/2024

Calafell celebra la festa major de la Candelera del 2 al 4 de febrer

Programa amb grans espectacles teatrals i actes populars

Calafell torna a celebrar la festa major de la Candelera del 2 al 4 de febrer. El nucli antic acollirà els actes programats, que tornen a incloure dos grans espectacles teatrals, en dies consecutius, i un reguitzell d’actes tradicionals i de cultura popular, que poden consultar-se a l’agenda de la web de l’Ajuntament.

La tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat, diu: “Estem molt contents del programa d’enguany, perquè a més de comptar amb la participació de les entitats, tenim també actes culturals protagonitzats per creadors i autors de Calafell”.

La regidora es refereix a dues activitats en concret:

  • La presentació del llibre “La Milla d’Or de Calafell”, d’Artur Solé.
  • La representació de l’obra teatral “El regne de les anguiles”, d’Albert Pijuan.


A més, una altra activitat important, serà l’espectacle “Màster Xof”, a càrrec del popular actor Joan Pera. Les entrades estan exhaurides des de fa dies, però. Tanmateix, per a “El regne de les anguiles”, encara n’hi ha de disponibles.

Festa major d’hivern

La Candelera és una festa major d’hivern, que s’havia perdut i va recuperar-se l’any 1992. Concentra els seus actes al nucli antic del municipi i està dedicada a la Mare de Déu de la Cova, una advocació venerada al Castell de la Santa Creu i que es festeja el mateix dia que la Candelera.

El culte a la Mare de Déu de la Cova es remunta a principis de l’Edat Mitjana (està documentada una talla romànica que va ser destruïda durant la Guerra Civil) i està relacionat amb la tradició catalana de les marededéus trobades. Els anys que el 2 de febrer cau en diumenge se’n fa una celebració extraordinària: l’última va ser l’any 2020.