07/12/2017

L’Ajuntament adjudica les obres de remodelació del carrer de Mar, al nucli antic

Les obres començaran passades les festes de Nadal

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat ja les obres de remodelació del carrer del Mar, al nucli antic. La licitació ha estat guanyada per la constructora Servidel SLU, per un import de 360.325,98 euros, IVA inclòs (126.000 menys que el preu de sortida), i amb 4.084 euros de millores ofertes per l’adjudicatària.

Les obres, que incluen la renovació dels carrers Sant Joan i Cal Vila i de part del passatge del Sol, començaran passades les festes nadaencques i tenen un termini d’execució de cinc mesos. L’Ajuntament ha recordat que els terminis no admeten gaires dilacions, ja que l’obra es financia amb el Pla de Barris del nucli antic, i que aquest acaba a finals de 2018, sense expectatives de noves pròrrogues.

Aquest projecte inclou la renovació dels carrers Sant Joan i Cal Viola i de part del passatge del Sol. La principal mancança que quedarà resolta amb les obres és l’extrema estretor de les voreres. La solució, com a la resta de carrers remodelats del Pla de Barris, serà una plataforma única. També l’estètica serà comú a la de les vies ja reformades, com els carrers Torredembarra, Barceloneta, de l’Església o al mateix carrer Jesús, amb un empedrat de llambordes.

També es renovaran les xarxes de serveis (enllumenat, aigua, clavegueram...). I se suprimiran tots els clabejats aeris, perquè el carrer de Mar guanyi qualitat estètica. Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “tot i que el trànsit és de baixada, no podem ignorar que de pujada i per als vianants és una de les principals entrades de vianants cap al nucli històric i cap al Castell, el gran monument del nucli i un dels més importants del municipi”.

El carrer de Mar és una de les artèries principals del nucli del Poble de Calafell. Les obres, per tant, ocasionaran molèsties, però s’està preparant un dispositiu per minimitzar-les al màxim.