12/04/2022

Miguel Indurain: “La Festa de la Bicicleta permet col·laborar amb una causa que mereix la pena i que necessita un esforç de tothom”

El mític ciclista serà Calafell els dies 23 i 24 d’abril, per ajudar a recollir fons per la lluita contra el càncer infantil

Calafell celebrarà el proper 24 d’abril la Festa de la Bicicleta. Les inscripcions permetran recollir fons per a la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, que fa prop de dues dècades que treballa en la lluita contra el càncer infantil. Us hi podeu inscriure a l’enllaç https://bit.ly/3K2RA5I i també presencialment a la regidoria d’Esports. A més de la festa pròpiament dita, el dia anterior, 23 d’abril, hi haurà una masterclass d’spinning al centre esportiu Vilarenc Aqua.

Un dels atractius d’aquestes activitats és poder pedalar al costat d’un mite del ciclisme. Miguel Indurain (Atarrabia, 1964) hi participarà. Actualment retirat, és un dels ciclistes més importants de la història, guanyador del Tour de França en cinc ocasions. De fet, és l’únic esportista que els cinc Tours els va assolir de forma consecutiva, de 1991 a 1995. A més, va conqueir el Giro d’Itàlia en dues edicions (1992 i 1993).

En el seu palmarès hi figuren victòries en proves per etapes i clàssiques d’un dia. Per exemple, la Volta a Catalunya (en tres ocasions) la París-Niça, la Clàssica de Sant Sebastià, el campionat d’Espanya en Ruta i la Dauphiné Libéré. Destacava sobremanera en les etapes contrarrellotge, tot i que també va ser dels millors escaladors del panorama ciclista.

Amb motiu de la seva propera visita a Calafell, Indurain ha respost una entrevista dels mitjans de comunicació municipals.


Pregunta: La Festa de la Bicicleta d’enguany tindrà un vessat solidari. Què li sembla que amb les inscripcions es recullin diners per a la lluita contra el càncer?

Resposta: Molt bé. És unir dues causes. La de practicar una mica d’esport i d’activitat física. I a més  col·laborar amb una causa que mereix la pena i que necessita un esforç per part de tothom.


–Què el porta a participar en aquesta festa i venir a Calafell?

–Vaig estar parlant amb José Manuel Abascal quan vam coincidir en un enregistrament. És un gran esportista de la meva època, del qual jo n’era seguidor, perquè abans de la bicicleta vaig començar amb l’atletisme. Em va convèncer per participar-hi. Amb ell, podré recordar vivències passades, a més, per descomptat, de ser-hi en aquest esdeveniment tan lligat a la bicicleta i la solidaritat.


–Aprofitant l’avinentesa... Què està fent actualment en temes esportius?

–Poca cosa, per la pandèmia. Fa molt que no competeixo a nivell professional. Els professionals actuals han anat treballant amb grups bombolla. Jo treballo més en la promoció de la bicicleta o en la publicitat i, això, arran de la covid, ha estat una mica aturat. Tanmateix, sembla que aquestes activitats es van posant en marxa de nou. També es van recuperant els esdeveniments esportius de caire popular.


–S’ha de promoure l’ús de la bicicleta?

–Hi ha una moda d’usar la bicicleta per a fer exercici, com a mitjà de transport o per a fer turisme. I és una moda que cal aprofitar per promoure-la, sí.


–Una Festa de la Bicicleta hi ajuda?

–Crec que sí. Cal mostrar, sobretot a la gent jove, que la bicicleta és una eina que poden usar per a desplaçar-se i per a fer salut. Tots entenem que la bici no és el transport més segur que hi ha, però també hem d’ensenyar a conviure a la via pública, de forma que hi hagi més avantatges que inconvenients. Per a la bicicleta, el moment actual és un moment molt dolç.


–El veurem “donar-ho tot” en el recorregut?

–Jo seré un més. Miraré de fer-ho el millor possible. El recorregut no és difícil, però seré un més. La idea és passar un matí molt bonic i ser solidaris amb els nens que pateixen càncer.


Font: Calafell.tv