25/05/2022

Tot a punt per a la festa-torneig d’hoquei Joan Petit, dissabte vinent a Calafell

Mig miler de nens participaran en aquesta festa esportiva i solidària contra el càncer infantil

Tot és a punt per a la celebració de la 22a edició de la festa-torneig d’hoquei Joan Petit, que se celebrarà a Calafell dissabte vinent, 28 de maig. Les pistes del pavelló Joan Ortoll rebrà mig miler de nens i nenes de 3 a 6 anys, que participaran en el torneig. 41 clubs d’arreu de Catalunya s’hi han adherit.

A més, els joves esportistes vindran acompanyats de 82 delegats i entrenadors, a més de moltes famílies. Serà una gran festa per a la qual Calafell ha mobilitzat184 voluntaris.

Aquesta activitat esportiva és un homenatge a tots els nens que lluiten o han lluitat contra el càncer, que organitza la fundació Amics Joan Petit Nens amb càncer. I l’objectiu és doble. D’una banda, divulgar i sensibilitzar el càncer infantil mitjançant l’hoquei. De l’altra, recaptar fons per a la investigació de la malaltia.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, recorda que “aquest 2022 la major part de grans esdeveniments esportius que organitzem al nostre municipi, de totes les disciplines esportives, són a benefici de la fundació. Els diners recollits amb les inscripcions es destinen als seus projectes, amb la qual cosa no tan sols fomentem la pràctica esportiva, sinó també la solidaritat”.

De la seva banda, el president d’Amics Joan Petit, Joan Torné, explica que “la lluita contra el càncer infantil podem fer-la també amb alegria i festivament". Torné recorda que, a data d’avui, “la supervivència dels nens que pateixen càncer és del 80%, una xifra molt més alta que fa 30 o 40 anys”. També diu que “de cada deu partits contra el càncer n’estem guanyant vuit, però ens en queden dos per guanyar”.

Com que, relativament, hi ha pocs casos de càncer entre els infants, no hi ha tampoc grans recursos econòmics per a la recerca científica. Per això és encara més important recollir donacions privades, que són la principal font de finançament de la investigació mèdica.